Di Suatu Blog.


Jeng Jeng Jeng…Hehehe.Kali ni Arrul nak bagi tahu kat korang macam mana nak guna Bywifi.Sebenarnya ByWifi ni tak adalah special mana pun.Tapi,kalau korang dah malas nak download video nak kena copy paste link tu memang satu kerja kan? Tapi dengan ByWifi kerja korang sekali je.Hehehe.So,kata kan korang minat satu video ni dalam Youtube.Katakan lagu ok.Korang hanya perlu tunggu Buffering nye habis,baru korang play kan video tu and automatik video korang tengok tu akan di save atau download tanpa korang sedar dalam file ByWifi.Korang boleh download ByWifi di sini.Sesudah korang mendownload ByWifi tu,korang install jela.Bukan susah pun kan.Hehehe.Ok,korang buka bywifi.exe.Tengok gambar di bawah.

Lepas korang buka yang itu,dia akan keluar macam ni pula di dekstop korang.

Ok.Lepas dah keluar ni.Korang try buka Youtube atau mana2 video website lah kan.Sebelum Arrul terlupa,korang jangan isi apa2 dalam ruang Video Name.Korang buka satu video.Macam Arrul,buka video lagu Alesana-Ambrosia.Bila video itu sudah play.Korang pause kan.Biar saja buffering tu bergerak.Dalam masa yang sama,video tersebut automatik akan disimpan dalam DATA(D:) korang.Check dalam fail ByWifiShare.Video yang korang buka di Youtube sudah ada dalam fail ByWifiShare.So,korang tak perlu nak copy paste apa semua.

**Apabila buffering bergerak,BitRate dan HTTP Bitrate akan bergerak juga pada kelajuan kbps.

**Automatik video tersebut akan di simpan dalam fail ByWifiShare.

**Video di WINAMP ialah video yang di ‘download’ secara automatik oleh ByWifi sambil buffering video di Youtube bergerak.

So,nak disenangkan,habis je buffering,makna nya video tu sudah di download oleh ByWifi.Automatik katakan………………Kalau ada apa2 yang tak faham atau tak menjadi,sila post komen korang di bawah ye.Hee~

Comments on: "Bagaimana Nak Laju Kan Buffering Video Dan Automatik Download tanpa Copy Paste Link??" (2)

  1. this is awesomee ! tengs for this blog and owner !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: