Di Suatu Blog.


Ahah.Agaknya korang mesti kadang2 bosan kan bila firefox korang slow.Apatah bila nak download.Ni Arrul akan bagi tip2 untuk laju kan nya.Actually,ni sebenarnya sudah dalam kategori ‘hack’.Tahu ke apa itu hack? Ke korang fikir gula2 hacks tu? Hahaha.Nak tau apa itu hack,klik sini.Teehee~ Sebenarnya,ini bukannya kerja yang jahat pun.Hanya untuk bersuka ria.Tapi kalau dah sampai hack database,server memang kalau kena tangkap.Penjara insyaallah dalam puluh tahun.So,jadilah hacker yang baik.Setakat untuk hack online game,software tak ada masalah.Arrul pun ada gak software yang kena bayar.Tapi Arrul dapat dengan percuma.Macam mana Arrul dapat? Hee~ Secretodeamor.Eh,lagi satu,kalau korang nak belajar fasal hack2 ni.Korang boleh klik sini untuk malaysia punya la.Kalau nak lagi dahsyat,international hacker learning,boleh klik sini.Arrul sebenarnya jarang guna Mozilla Firefox.Arrul lagi suka guna Google Chrome.Kalau Mozilla Firefox ni Arrul guna untuk download je.

Ok dah2,sekarang Arrul akan bagitahu cara2 yang perlu korang buat sebelum lajukan Mozilla Firefox korang tu.First sekali korang new tab dekat dalam Mozilla firefox tu kan.Lepas itu,korang nampak ruang kotak untuk mengisi http://… Korang taip about:config.Lihat gambar di bawah.

Ok,kemudian dia akan keluar satu arahan.Korang hanya perlu klik I’ll be careful,I promise!.Selepas korang dah klik yang itu.Keluarlah data2 Mozilla Firefox.AMARAN! Jangan suka2 tukar data2 Mozilla Firefox sesuka hati.Anda akan tahu apa akibat nya.So,kalau taknak jadi apa2.Ikut saja arahan Arrul.Bukan apa,nanti kalau korang suka suki mengubah datanya.Tak fasal2 Mozilla Firefox korang tidak boleh diguna dah.Hee~ Wa,kelaparan la pula.Hehehehe.Tak apalah,kejap lagi Arrul pergi.Nak selesai kan artikel ni.Ok sambung balik fasal tadi.Apa bila korang da masuk dalam senarai data tersebut.Korang kena cari network.http.pipelining.Apabila korang dah jumpa,tengok belah kanannya.Ada tulis false.Korang kena double-click kan nya dan false akan bertukar menjadi true.Lepas itu,korang cari network.http.pipelining.maxrequests.Ada di bawah network.http.pipelining je.Tak perlu korang pening2 carinya.Hahahaha.Ok.Sekarang korang nampak tak nombor di belah kanan tu? Ada nombor 4 tak silap Arrul.Sebelah integer.Korang double-click dan dia akan keluar satu kotak yang berisi nombor.Macam dalam gambar sebelah ni.Korang tukarkan nombor asalnya ke 150.Kenapa dalam gambar ni nombor nya 1000000000? Sebab Arrul gunakan nombor ni apabila Arrul mendownload 1 software tu.Bagi cepat lah.So,kalau nak download software or mana2 fail yang bersaiz besar.Gunalah nombor 1000000000.Then,klik ok.Sekarang korang cari network.http.proxy.pipelining.Macam biasa korang akan nampak false di belah kanannya.So,korang buat lah macam korang buat dekat network.http.pipelining yang korang buat mula2 tadi dan korang akan mendapati hasil korang macam ni.

Selesai yang itu,close tab dan siap! Wait,ini baru mula2 ada lagi sebenarnya.Huh,penat juga jari-jemari Arrul ni nak menaip.Hehehehe.Tapi normla la tu kan kalau buat blog.Huahuahuahua.Ok guys.Tamat untuk part 1.Hehehehe.So,korang tunggu jela part 2 ya.Teehee~

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: