Di Suatu Blog.


Hohoho.Assalamualaikum dan salam sejahtera.Hehehe.Sebelum ni Arrul ada post fasal nak speed up kan Mozilla Firefox korang kan part 1.Sekarang Arrul post entri yang ke-2 pula.Ha,yang kali ni korang kena mendownload pula satu software ni.Tidak susah sebenarnya.Tapi,korang boleh guna software ni untuk macam2 penggunaan.Nak guna untuk gaming pun boleh.Tapi yang online je.Macam FarmVille ke kan.Hehehehe.Ok.Sekarang web yang korang perlu masuk dan untuk download korang klik sini.Nama software ni Cheat Engine.Lepas tu korang tahu la nak buat apa.Mestilah install kan.Kalau tak install macam mana nak guna kan? Hehehe.Ok,lepas itu dia akan ajar toturial apa semua tu.So korang tak perlu melayan nya dan korang hanya perlu skip.Kalau korang layan toturial nya,korang mungkin akan pening.Korang akan tahu yang Cheat Engine berbentuk macam gambar ni.

Selepas korang buka Cheat engine ni.Korang buka Mozilla Firefox.Kenapa? Sebab kalau tak buka Mozilla Firefox,macam mana nak speed up kan.Hehehehe~ Tak adalah.Ini sebab setiap Mozilla Firefox ada nombor nya sendiri setiap kali korang buka Mozilla Firefox ni.Nombornya macam ni,Arrul bagi contoh.

Setiap nombor nya akan sentiasa berubah.Jadi korang tak perlu risaulah fasal ni.Apa yang korang perlu buat ialah klik pada nombor mozilla tu macam gambar di atas.Kemudian klik ok dan akan jadi macam ni.

Korang terus klik Enable Speedhack dan keluar scroll tu.Korang perlu tarik jadikannya 50.0.Kalau lebih,takkan menjadi punya.After that,korang klik apply dan korang boleh guna Mozilla Firefox korang seperti biasa.Good Luck!

Comments on: "Bagaimana nak lajukan Mozilla Firefox? Part 2/2" (1)

  1. velasrizal said:

    penah wat bnda ni dulu time main farmville..

    Poligami Bukan Cara Kawal Nafsu ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: