Di Suatu Blog.


Bla bla bla bla.Sebelum ni korang dah tahu cara nak speed kan korang punya mozilla firefox korang tu dalam entri Arrul yang lepas.Sekarang ni Arrul nak bagitahu macam mana nak speed kan korang punya Download Manager.Eh cop2,korang ada tak Download Manager? Korang sudah semestinya kaki download mendownload ni kan? So,mesti bosan kalau nak tunggu berjam download korang tu nak habis.Kalau tak ada Download Manager,klik sini.Heh,selepas tu korang dah tahulah kan nak install macam mana.So,pandai2 korang lah.Kalau tak tahu juga,masuk lah darjah satu balik belajar BI.Hee~ Sebelum ni Arrul nak download sesuatu yang size nye 200mb ke atas,kelajuan nya mesti 50KB/s atau kurang and masa nya adalah dalam 1jam lebih macam tu.Now,start Arrul guna Cehat Engine dengan Download Manager.Cepat lah nampak nye.Dari 50 KB/s ke 80 KB/s atau lebih.Hehehehe.Nak tahu macam mana? Follow je step yang Arrul bagi tahu ni.

First,korang bukak lah mana2 web ke apa ke yang korang nak download.Tak kira lah bersaiz kecil atau besar bappokk! So,Arrul akan tunjuk ajar kalau korang nak mendownload 200mb ke atas.Gambar bawah ni Arrul download video Avenged Sevenfold Live In BLC Part 2 yang bersain 205MB.

Lepas itu,korang klik jela download ke apa saja kan asalkan dinamakan DOWNLOAD! Cccoott : Hehehe.Ha! Sebelum Arrul lupa,tak silap Arrul Download Manager ni berfungsi untuk Mozilla Firefox je.So,kalau korang download dekat Mozilla Firefox automatik downloader nye Download Manager.

Second,lepas korang klik download,downloader nya akan keluar macam ni.

Masa ni kelajuan downloader korang mayba dalam 40 KB/s macam tu.Hehehehe.Slow kan? So nak lajukan macam mana? Ikut step ke-3

Third.Korang buka Cheat Engine korang tu.Kalau ada bagus lah.Kalau tak ada.Download lah dekat sini.Then korang klik ikot nombor anak panah yang Arrul tunjuk dekat bawah ni.

then cari yang ni macam dalam gambar di bawah ni lepas korang klik yang anak panah no 1..lepas tu baru 2 and 3.

sudah? Klik APPYL! Then,korang punya download akan berubah pada kelajuan yang tinggi.Macam gambar di bawah ni.

So? Faham? Puas? Tak Puas ati? Tu korang punya fasal lah.Arrul cuma bagitahu je.Hehehehe.Ok.Gudluck guys. =)

Comments on: "Bagaimana Nak Cepat kan Download Manager korang?" (2)

  1. bgos la…download sye da mkin lju…trimas arrul…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: