Di Suatu Blog.


Huhuu…toturial kali ni kena mengena dengan facebook.Sebelum2 ni korang ada dapat tak suggestion dalam facebook korang untuk join group macam Change Your Profile Layout atau sejenis dengannya.Hahahaha.Mesti adakan? Well,jangan lah percaya sangat dengan benda2 macam tu sebab Arrul sendiri tak tahu dah berapa ratus kali dah Arrul try buat yang diorang suruh dalam group tu.TAK MENJADI!! Tapi semalam,19/10/2010,Arrul jumpa caranya yang betul.Tapi ini khas untuk si pengguna Mozilla Firefox.Mungkin hanya untuk pengguna Mozilla Firefox je yang boleh tengok profile lain yang juga ada layout.

Korang buka Mozilla Firefox korang tu.Bagi sesiapa yang tak ada Mozilla Firefox tu,boleh download dekat sini.Selepas korang buka MF korang tu,korang klik Rock Your Firefox dan akan keluar macam ni.Kemudian korang klik pada “Get it Now”.Lepas tu dia akan suruh korang install “Stylish”.Korang klik pada install tu.

Lepas install.MF akan minta korang restart korang punya MF.Lepas korang dah restart tu,korang pergi ke profile facebook korang sendiri.Korang cuba lihat di bawah gambar profile korang ada “Select your profile layout”.Kalau tak ada,korang cuba sign out acc facebook korang dan sign in balik.Lepas korang klik pada “Select your profile layout”,akan keluar yang macam gambar di bawah.

Lepas tu,korang boleh pilih kategori yang mana korang nak untuk layout facebook korang tu.Korang juga boleh buat layout sendiri.Macam Arrul hanya guna layout yang memang dah ada dalam ni.

Korang boleh pilih sama ada layout tu korang nak sumbat untuk page profile atau all page.Arrul pilih all page.Lepas tu,korang klik select.Kemudian,dia akan suruh korang pergi ke page Facebook korang tu dan hasilnya.

Korang dah tahu caranya? Jadi tak? Let me know ok.Ada apa2 pertanyaan boleh tinggal komen dekat kotak dibawah atau di Synyster Cilokers atau Niakulas Fesbook.SELAMAT MAJU JAYA!! Gyahahaha!

 

Psstt : Layout ni hanya jadi dekat Mozilla Firefox 3.Google Chrome juga boleh guna,cuma korang kena download extension Stylish.

Comments on: "Toturial : Sumbat Layout dalam Profile Facebook Anda." (1)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: