Di Suatu Blog.

Apa Itu Techsmith Jing??


Woot woot!! Techsmith Jing ni Arrul dah guna lama juga.Em beberapa bulan yang lepas.Jing ni banyak memberi kemudahan kepada Arrul terutama nak screen capture.Tapi tak adalah sehebat Snagit.Kalau macam Snagit tu lain.Boleh edit macam2 lagi.Tapi Jing ni simple edit dan tak payah banyak edit.Jing juga boleh buat Video Capture.Nice kan? So,korang yang tak boleh install Camtasia macam Arrul T_T (sedih!) boleh la download dan install Jing ni.Untuk pengetahuan korang Snagit dan Camtasia ni kena beli(macam lah nak beli) dan nanti Arrul akan ajar macam mana nak dapatkan secara percuma! Hehehe.Dont worry la ok?

Ok la,Jing ni kalu korang download memang free la.So,lepas korang install Jing ni,icon nya takkan muncul dalam icon yang biasa2 software korang download.Jing muncul kat atas desktop korang dalam bentuk separuh bulat.Get it? So,tak perlulah susah payah nak minimize then buka software.Korang perlu klik icon Jing(separuh bulat) 2 dan boleh pilih keluasan yang korang nak.Contoh,korang boleh pilih kawasan sekeliling desktop dan boleh Screen Capture atau Video Capture.Simple kan?? Bukan susah mana pun nak guna Jing ni.OK,GUDLUCK YA!

Psstt : Gambar screen capture Jing korang boleh tengok mana2 gambar dalam blog ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: