Di Suatu Blog.


Hai readers Niakula’s Belog! ku yang terchenta ^^ Hari ni Arrul nak bagi tahu korang fasala Add-ons Mozilla Firefox 4 Beta ni.Seperti yang korang tahu atau tak tahu,Mozilla Firefox 4 Beta masih dalam perancangan atau senang cerita in process. Jadi,kalau yang betul2 dah complete sekarang ni Mozilla Firefox 3.7 kowt dan Mozilla Firefox 4 ni secara rasmi nya akan dilancarkan 100% selepas Mozilla Firefox 3.7,3.8,3.9 dan 4.0.Ge it? Well,sebagai Driver Mozilla Firefox 4 Beta ni korang akan diberi Feedback iaitu maklumat2 la sepanjang korang guna Mozilla Firefox 4 Beta ni.Kadang2 diorang akan beri studies kepada kita dan kita kadang2 boleh bagitahu Mozilla Firefox 4 Beta ni tentang kebaikan atau keburukannya.

Well guys,syok juga kalau dah jadi driver ni.Hehehe,boleh kita buat review fasal Mozilla Firefox 4 Beta ni kan? Daripada Mozilla Firefox yang dulu2 selalu hang dan slow! betul2 buatkan hidup Arrul berubah kepada Google Chrome.Kalu korang kata IE9 atau OPERA best,sila hantuk kepala korang dekat dinding sampai berdarah ya. ^^ Add-ons untuk Mozilla Firefox 4 Beta ni masih sedikit dari semua kategori.Dan kalau korang buka Firefox yang ada disebelah atas kiri tu dan buka Add-ons.Korang akan nampak extensions,get add-ons,appearance,plugins,available updates,recent updates.Ok,kali ni korang buka pula web Add-ons Mozilla Firefox 4 ni.Antara Add-ons yang Arrul akan cari dulu ialah Theme.Woot woot! Yeah Arrul suka cari theme yang gelap2 sebab taknak silau.Hehehehe.Theme yang Arrul guna setakat ni Lavafox V1,Blackfox V1-Blue.2-2 theme bagi Arrul nampak menarik dan best.Seterusnya Arrul cari appearance plak.Bagi Arrul yang penting untuk Mozilla Firefox 4 Beta ni ialah Facebook Photozoom dan Fox Tab.Ada juga Arrul try tapi kebanyakkan nya tak ada beri apa2 kesan yang menarik dekat Mozilla Firefox 4 Beta ni.

Kebanyakkan dari korang akan kata Google Chrome best,tapi kalau BARU guna.Nanti dah lama guna,korang akan tahu Google Chrome ni macam mana.Woot woot! Bukan nak hina tapi dah memang betul.Dulu Arrul pun pengguna setia Google Chrome ni terutamanya Google Chrome Canary Build.Tapi disebabkan beberapa perkara yang berlaku,Arrul terus benci dengan Google Chrome ni dan betul2 mengecewakan.Kemudian Arrul terpaksa mengubah diri kepada Opera.Hm…memang lah tak best! Nak je hentak2 lappy Arrul ni.Hehehehe.Wo,tak boleh wo,lappy Arrul ni lah teman sepanjang hayat Arrul.Sebab pape hal Arrul akan tau melalui lappy ni menggunakan Internet.Kalau tak guna Internet memang tak ada function la kan.Beberapa bulan kemudian Arrul diketemukan dengan Mozilla Firefox 4 Beta ni dan betul2 menceriakan hari2 Arrul selepas tu.Ok,setakat ni Arrul puas hati guna Mozilla Firefox 4 Beta ni dan buat masa ni tak ada apa2 masalah yang Arrul hadapi.TERIMA KASIH MOZILLA FIREFOX 4 BETA!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: