Di Suatu Blog.


Hye hye hye,apa khabar readers Niakula’s Belog! Sebenarnya,jadual Arrul terbantut lah nak post entri baru.Hehehe Di sebabkan beberapa masalah teknikal.So,harap korang bersabar ya if Arrul lambat post mana2 entri.Ha,korang dah ‘Like’ Niakula’s Fesbook di facebook? Kalau belum,like la ye.Hee~ Terima kasih banyak2 kepada likers Niakula’s Fesbook.Promote2 lah kat kawan korang ye.Hehehe.Insyaallah,ada rezeki,usaha dan sokongan korang semua,Niakula’s akan bertambah maju pada masa yang akan datang.

Entri kali ni Arrul nak bagi tahu macam mana nak mesej free dekat internet.Sebelum ni Arrul tak tahu pun wujud website ni.Tapi betul2 membantu Arrul seorang kaki online internet berjam-jam menghantar mesej kepada rakan2 atau sesiapa saja apabila Arrul tak ada kredit.Tapi perkhidmatan mesej percuma ada had.38 mesej dalam sehari.Hahaha,kecewa? Bagi Arrul tak kecewa sebab Arrul bukan kaki mesej.Woot woot!!

Jadi,website yang Arrul maksud kan ialah Mostsms.com.Oh yeah,hahaha,bukan susah mana pun nak guna,just korang kena sign up dan boleh send sms dah.Mostsms.com hanya menyediakan perkhidmatan sms dan bukan nya mms.Korang juga boleh save nombor yang korang send tu.Jadi,korang boleh send kepada mana2 nombor.Sama ada Maxis,Digi,Celcom,Umobile(ade owg gne lgi ke) or mana2 saja.

Jadi lepas ni if korang suka online berjam-jam and tiba2 dapat mesej urgent dan korang tak ada kredit.Korang boleh la guna Mostsms.com ni kan? ^^

Screenshot :

Psstt : Kepada yang tahu,buat cara tahu,tak payah nak bagi tahu yang korang dah memang tahu sebab aku buat entri ni untuk orang yang tak tahu.

Comments on: "Bagaimana nak ber’mesej free di Internet ke mana2 talian?" (1)

  1. wei credit la skit kat haku !!!
    x kn x dak name sket..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Tag Cloud

%d bloggers like this: